Zorgmanege Prinses Margriet Manege Westerbork

Prinses Margriet Manege >

De ZorgManege is een activiteit die valt onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Paardrijden Gehandicapten Westerbork.

De Stichting Paardrijden Gehandicapten Westerbork is in 1976 opgericht, met paardrijden voor mensen met een beperking als doelstelling. De stichting exploiteert de Prinses Margriet Manege in Westerbork. De accommodatie, vlakbij het dorp en aan de rand van het bos, bestaat uit twee binnenrijhallen, buitenrijbanen, diverse weilanden en 27 paardenboxen. Daarnaast beschikken we over een ruime kantine en een geheel aangepaste groepsaccommodatie met 40 slaapplaatsen, verdeeld over verschillende kamers.

De ZorgManege
In 2008 is de ZorgManege als activiteit hieraan toegevoegd, met de mogelijkheid tot dagbesteding, werkbegeleiding en logeeropvang. De ZorgManege is vergelijkbaar met een zorgboerderij met het verschil dat er alleen paarden op het bedrijf zijn. De ZorgManege biedt haar cliënten de kans om hun eigen mogelijkheden te ontdekken, te ervaren, te bevestigen en uit te breiden. Bij deze bijzondere zorgboerderij staat werken met paarden centraal.
Ten behoeve van de activiteiten van de dagbesteding en werkbegeleiding is een Werkhonk gebouwd.
Voor de logeeropvang wordt gebruik gemaakt van de groepsaccommodatie.

Ingrediënten voor een open sfeer
In de loop van de jaren hebben we op de Prinses Margriet Manege een grote expertise opgebouwd en kwaliteit staat hoog in het vaandel. Er heerst een bijzondere, open sfeer. Respect, ‘er mogen zijn zoals je bent’, hulpvaardigheid en aandacht zijn hiervoor de belangrijkste ingrediënten. Een uitstekende plek voor een zinvolle dagbesteding, met de hulp van begeleiding te werken met paarden of een weekend te blijven logeren.

Wil je meer informatie ontvangen over de ZorgManege of wil je je direct aanmelden? Bel dan met 0593-332180 of stuur een e-mail naar info@zorgmanegewesterbork.nl

Het laatste nieuws

Facebook